Rödbetsvin

Mycket gott. Smakar inte rödbetor.

Betyg (0 röster)
Antal personer
5-6 flasko

Ingredienser

8 st stora rödbetor
4 liter vatten
1½ kg socker
½ kg farinsocker
1 pkt russin
50 gr jäst
4 st rågbrödsskivor

Gör så här

Skala och skiva rödbetorna och koka dessa i vattnet (4 liter) i en timme.
Sila sedan bort rödbetorna och kolla att det fortfarande är 4 liter vätska, annars sätt till lite mer vatten. Låt vätskan svalna lite grann och tillsätt sockret,. farinsockret och russin. Låt sedan vätskan kallna.
Låt jästen mjukna lite och bred på brödskivorna som läggs upp och ner (jästsidan ner) i rödbetsvattnet.
Låt vinet stå och jäsa i 3 veckor, sila blandningen och häll upp på flaskor,
Visningar:
6631
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

Rödbetsvin recept
Rödbetsvinägret..
av Fin
över 2 månader
Rödbetsvin
över 2 månader