Rödlöksmarmelad

Jättegott till kött eller till en bit lagrad ost.

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 4

Ingredienser

2 msk smör
4 dl tunt skivad rödlök ( 2 stora lökar )
½ dl rött vin
½ citron
1 msk balsamico-vinäger
1 dryg msk farinsocker
1 krm mald nejlika
1 krm mald kanel
1 krm cayennepeppar

Gör så här

Skiva löken mycket tunt och låt den svettas i smöret på svag värme c:a 10 minuter utan att den får färg. Tillsätt rött vin, balsamico, farinsocker, saften från en halv citron och kryddor. Låt det hela koka ihop, ca 5 minuter tills det blir en tjock marmeladkonsistens. Låt svalna.
Visningar:
1385
Sparat:
31
Biff med rödlök..
av lennali
över 2 månader
Rödlöksmarmelad
av LillaJa
över 2 månader
Rödlöksmarmelad
av Annafbg
över 2 månader
Getosttoppade f
av UllaC
över 2 månader
Lökmarmelad
av MrsC
över 2 månader
Rödlöksmarmelad
av MrsC
över 2 månader