Rödspätta med heta musslor

enkel och god rätt både till vardags och fest

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Rödspätta med heta musslor

Ingredienser

FISK:
6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek , frysta går aldeles utmärkt)
lite smör till stekning
ca 1 - 1½ dl mjöl
flingsalt
nymalen vitpeppar
2 msk dill
2 ägg

SÅS:
1 - 2 msk smör
1 burk musslor
1/4 dl vitt vin
½ dl grädde
flingsalt
vitpeppar
fling-malen torkad chili (finns i kryddburk där man maler direkt från burken)

Gör så här

häll mjöl , salt, vitpeppar och dill i en plastpåse (plastpåsen gör att det blir mindre spill på bordet) skaka runt påsen så att mjöl och kryddor blandar sig.
Vispa med gafflel upp äggen i en djup tallrik eller skål (det ska gå att doppa spättan i den)
lägg en spätta i taget i "mjölpåsen" så det blir mjöl på bägge sidor, doppa sedan ner i äggen och vänd åter i "mjölpåsen" tek spättan på halv hög värme i ca 2-3 min per sida håll dem varma i ugnen eller under folie.

använd samma stekpanna som till spättan utan att rengöra imellan, ha i smöret och häll i de avrunna musslorna låt fräsa på hög värme ca ½min häll över vin och grädde och låt puttra ihop i ca 2-3 min krydda med salt, vitpeppar och chilipulvret. lägg musselröran ovanpå spättorna servera med nykokt potatis eller potatismos.
Visningar:
8856
Sparat:
97

LIKNANDE RECEPT

Musslor recept
Pilgrimsmusslor..
av UllaC
över 2 månader
Jessica´s saffr
över 2 månader
Påskpaj med ska..
över 2 månader
Lysande gul fis..
över 2 månader
Fiskarhustruns
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
över 2 månader