Rödspätta med tomat och dragon

En god fiskrätt

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 Gul lök
2 msk smör
2 dl ris
1 tärning hönsbuljong
4 dl vatten
4 dl creme fraiche 17 %
2 msk chilisås
½ citron saften
1½ tsk dragon
1 krm salt
1 krm peppar
8 rödspättafilér
80 g Emmentalerost

Gör så här

1. sätt ugnen på 200 grader
2. Skala och finhacka löken. Fräs den i en tjockbottnad kastrull, tillsätt riset, hönsbuljongtärningen och vatten
3.Låt koka sakta under lock tills riset är klart, ca 20 minuter. Smörj under tiden en ugnssäker form.
4. Salta och peppra spättafiléerna. Vik eller rulla och lägg dem i formen.
5. Rör ut chilisåsen i creme fraiche. Saka av med citronsaft, dragon, salt och peppar.
6. Bred blandningen över fisken och stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. efter halva tiden srös osten på.
7. Avsluta med grill och maxvärme ½-1 minut
Servera fisken med riset och eventuellt en god sallad.
Visningar:
2037
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader