Rökt lax med palmmärg

en delikates

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 port

Ingredienser

1 burk palmmärg ca 425 gr
11/2 dl gräddfil
1/2 tsk salt
2 kryddmått vitpeppar
2 msk dill
lite citronsaft
4-8 skivor rökt lax ca 250-300 gr
några dillkvistar till garnering

Gör så här

låt palmmärgen rinna av väl.
blanda samman gräddfil salt peppar och den klippta dillen ,smaksätt såsen med lite citronsaft.
lägg upp laxen och palmmärgen på serveringsfat,
klick gräddfilssåsen över palmmärgen garnera med några
små dillkvistar.
tips
man kan byta ut laxen mot anan rökt fisk tex sik , forell ,eller
makrill.
serveras med rostat bröd och smör
Visningar:
2052
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader