Rökt sik med färskost och syrad kål

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 sik, ca 500 g
1 dl salt
1 l vatten
1 l filmjölk
ängssyra
citronsaft från en citron
1 kvarts vitkålshuvud
1 msk honung
2 msk äppelcidervinäger
kummin
salt
peppar

Gör så här

Gör en 10%-ig rimningslag, d.v.s. 1 dl salt till 1 l vatten.
Lägg filéerna i lagen ca 30 minuter. Rök dem sedan ca 6 minuter i en aburök. Koka ett oöppnat filmjölkspaket i vatten ca 45 minuter eller kör paketet i diskmaskinen motsvarande tid. Sila av vasslen genom silduk och smaksätt ”osten” med salt, peppar, citronsaft och gärna lite ängssyra. Strimla kålen fint och fräs den i lite smör. Tillsätt en msk honung och lite äppelcidervinäger. Smaksätt med salt, peppar och kummin.
Visningar:
1767
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Färskost recept
Äppelkaka med f..
av Pirkko
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Smarrig kycklin
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
Jordgubbschesse
av ros
över 2 månader
Marängrulltårta
över 2 månader