Rökt vildsvinsrygg med BBQ sås

Betyg (0 röster)
Antal personer
3-4

Ingredienser

1 kg vildsvinsytterfilé
Salt och peppar

Barbecuesås:
1 1/2 dl tomatpuré
1/2 dl mörk sirap
25 g smält smör
2 msk dijonsenap
5-10 cl whisky
3 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
1 tsk farinsocker
1/2 msk worcestershiresås
1/2 msk soja
1 vitlöksklyfta
1 chipotlechili

Gör så här

Bryn köttet hett och kort i minimalt med fett i het torr panna.
Rök sedan köttet i tio minuter på gasspis eller öppen eld med alspån.
Låt köttet vila.
Under tiden kokar man ihop ingredienserna till såsen, whiskyn sist.
Servera köttet skivat varmt eller kallt med såsen, bakad potatis och sallad.

Smaklig måltid!
Visningar:
2672
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.