Rönnbärsgelé med äpple

En underbar rönnbärsgelé till höstens vilträtter och stekar.

Betyg (1 röst)

Ingredienser

2 kg rönnbär
¾ - 1 kg sura äpplen gärna kart i bitar
1 ½ liter vatten
1 kg socker/1 liter saft

Gör så här

Koka rönnbär och äpplen i vattnet under lock på svag värme tills bären spricker sönder och äppelbitarna mjuknat.

Låt självrinna i saftsil. Mät saften. Koka upp och låt koka 5 minuter. Lyft från värmen och ös i sockret.

När sockret löst sig koks saften upp igen utan att röra om. Låt koka 15 minuter. Pröva gelén genom att droppa lite på ett fat och låta stå någon minut. Dra ett streck genom gelén. Om strecket går ihop, låt koka lite till och gör sedan om provet. Om strecket blir kvar är gelén klar. Häll på burk.
Visningar:
12589
Sparat:
123

LIKNANDE RECEPT

Renskavslåda..
av Sara_W
över 2 månader
Rönnbärsgelé
av MrsC
över 2 månader
Smalmat Jägargr
över 2 månader
Björnstek eller
över 2 månader
Växelhäxans ski
över 2 månader