Rösti

Rösti är gott och väldigt billigt. I Schweiz serverar man den här potatisrätten till frukost, men i Sverige äter vi den ofta som huvudrätt serverad med lingonsylt och bacon, eller som tillbehör till kött.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg potatis
70 g smör
2 msk matolja
Salt
Vitpeppar

Gör så här

Borsta potatisarna under rinnande vatten och koka dem, ej för mjuka, med skalet på. Låt dem svalna innan de skalas. Riv sedan de skalade potatisarna med ett "röstijärn".

Smält 60 gram smör och 2 matskedar matolja i en teflonstekpanna eller gjutjärnspanna. När smöret slutat bubbla och börjar skifta färg lägger man i potitisstrimlorna.

Salta, peppra och stek sedan strimlorna i några minuter. Vänd dem ett par gånger med en stekspade.

Platta till potatiskakan med stekspaden. Stek vidare på svag värme, cirka 5 minuter, tills kakan fått guldbrun färg. Skaka pannan då och då så att potatiskakan inte fastnar.

Täck potatiskakan med en platt tallrik, ett lock eller ett fat, som är lite större än stekpannan och vänd röstin. Lägg resten av smöret i stekpannan och låt röstin glida ner i pannan. Stek även den andra sidan guldbrun. Stjälp upp röstin på ett lagom stort runt fat.
Visningar:
2772
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Rösti recept
Smörstekta kant..
av styvan
över 2 månader
Rösti orginale
över 2 månader
Rösti
av Aron
över 2 månader
Halloween Rösti
av LaJefa
över 2 månader
Skinkrösti med
av LaJefa
över 2 månader
Vickningstårta
av lennali
över 2 månader