Bjudmat recept

Laddar...
Din sökning gav 4849 träffar
Kryddrubbing till kotletter med sås
Kryddrubbing till kotletter med s..

Man blandar ihop kryddor med fonder chilin så det blir en massa att rubba in i köttet för att sen låta det gotta till sig i ugnen i en gryta. Receptet nedan avser för 6 griskotletter vad det nu väger

Vinbladsdolma från Irak

Dolma kan göras både av kött eller enbart med vegetarisk fyllning. Rätten finns i många länder, i olika varianter. Här i Sverige har vi t ex kåldolmar. Iran och Turkiet är nog de länder man brukar ..


Vanilj och kokos chiatårta med bl..

En kombination av vanilj, smält vit choklad, chiapudding och kokosgrädde på en botten av cashewnötter, blåbär och acai toppat med en blåbär- och acaisylt. Ja ni hör det komplexa i att sätta ord på exa..

Gäddfärsbiffar

Gillar normalt inte insjö-krokoodil, men som gärna fiskas lika mycket som abbarn som är såklart mycket godare och speciellt rökt. Men pga av den unkna sura smaken av ren gädda blir den i mitt fall med..


Snabba laxen
Snabba laxen

Det har väl inte undgått någon att jag gillar lax. Här kommer hur som helst ytterligare ett recept med denna goda fisk.


Vinbladsdolmar med ris

Dessa dolmar måste rullas hårt av hela vinblad och inte göras för tjocka. De görs av färska eller konserverade vinblad. Konserverade vinblad skall sköljas i kallt vatten flera gånger för minst en timm..


Circassiansk kyckling med valnött..

En anatolisk maträtt med Circassianskt ursprung. Man kan dekorera rätten med färska korianderblad som man gjorde ursprungligen eller, som är mer vanligt idag, med lite smält smör och paprikapulver. De..


Egen köttsås med fyra mixsåser

Enkelt, snabb, mycket godare samt lite annorlunda möjligen i dagens jäktande samhälle. Har du en massa pulversåser hemma i skafferiet som bara står och samlar damm så kan man ju mixa ihop dem istället..