Rabarber cheescake

En smaskig, frisk efterrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

Deg:
75 g mjukt smör
200 g digestivekex
1 tsk kanel

Rabarberkräm:
400g rabarber
5 msk strösoker
1 tsk kanel

Fyllning:
500 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
4 msk strösocker
3 ägg

Topping:
3 dl creme fraiche
4 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Gele:
2 blad gelatin
2 dl rabarberkräm

Gör så här

Börja med att koka rabarberkrämen. Blanda allt i en kastrull och koka till en simig, krämig konsistens.
Ställ åt sidan

Degen: Smält smöret.
Hacka sönder kexen, antigen i mortel eller matberedare.
Blanda i kanel. Rör samman med det smälta smöret och tryck ut i en form med löstagbara kanter..

Blanda ihop fyllnigen och tillsätt 1 dl av rabarberkrämen.
Häll i formen och grädda i ugnen på 175'C i 35 min.

Undertiden rör du ihop toppingen.
Kakan ska gräddas en gång till så stäng inte av ugnen.
När kakan har svalnat något häller du över toppingen och sätter in den i ugnen i ytterligare 5 min.
Ställ kakan kallt.

Gelen:
Lägg gelatinet i blöt.
Värm upp rabarberkräm och lägg i gelatinet. När det har smält så breder du det försiktigt över kakan. Som nu alltså är kall.
Låt stå kallt tills det är dags att avnjuta.
Visningar:
1545
Sparat:
53

LIKNANDE RECEPT

Cheescake recept
Daim cheescake
av Bodil56
över 2 månader
Cheesecake med
av poottan
över 2 månader
Chokolate chip
över 2 månader
Cheescake
över 2 månader
Mini caramel &
av grill
över 2 månader
Höstbiffar med
av SDMaya
över 2 månader