Rabarberchutney

Pasar bra till grillat, stekt kött, kyckling mm.
Gott på rostat bröd och skorpor likaså...

Betyg (3 röster)
Antal personer
många
Rabarberchutney

Ingredienser

1 kg rabarber utan blast
6 dl = 500 gr strösocker
1 dl vatten
2 msk cidervinäger eller vinättika
2 dl finhackad gul lök
2 dl russin
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
½ tsk malen kryddpeppar

Gör så här

Skölj och skär rabarbern i ca 1 - 2 cm bitar.
Blanda alla ingredienser i en stor gryta/kastrull.
Koka på svag värme i 30 - 60 min tills chutneyn tjocknat.
Låt svalna.
Häll på rena glasburkar och tillförslut med lock.
Förvara kallt i kylskåp.
Visningar:
7011
Sparat:
85

LIKNANDE RECEPT

Rabarberchutney recept
Varm brie med r..
av MrsC
över 2 månader
Rabarberchutney
av Jessika
över 2 månader
Rabarberchutney..
över 2 månader
Rabarberchutney
av Lena59
över 2 månader
Rabarberchutney..
av Annrh
över 2 månader
Rabarberchutney
av Eldra
över 2 månader