Rabarberfrestelse

Kanske mest en sommardessert, men man kan ju alltid frysa in rabarber.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1-4

Ingredienser

250 g rabarber
0,5 dl vatten
0,5 dl socker
4 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
5 msk florsocker
2 dl matyoghurt
1 äggula

Gör så här

Skiva rabarbern och koka den mjuk med 0,5 dl vatten och 0,5 dl socker. Låt den rinna av. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Ta upp och smält på svag värme.. Rör ner rabarbern. Tillsätt vaniljsocker, florsocker, matyoghurt och äggula. Vispa äggvita till skum med 1 msk florsocker och. Vänd ner i rabarbersmeten och häll upp i portionsformar. Ställ kallt att stelna i 3 tim. Koka 200 g skivad rabarber med 1 dl socker. Låt svalna och servera till uppstjälpta rabarberfrestelser.
Visningar:
936
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.