Rabarberkaka

När rabarbern dyker upp på grönsaksdiskarna vet vi att det är så gott som vår. Gör då en god rabarberkaka!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

6 rabarberstjälkar
1½ dl mjölk
200 g smör eller margarin
3 ägg
3½ dl strösocker
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver

Gör så här

Ansa och skölj rabarbern, skala den och skär den i 2 cm bitar.

Koka upp mjölk och matfett.

Vispa de hela äggen med sockret tills massan blir ljus och pösig, slå över den heta mjölkblandningen.

Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt. Rör tills smeten är jämn och smidig. Häll den snabbt i en långpanna som beklätts med bakplåtspapper. Fördela rabarbern jämnt över kakan.

Grädda kakan genast i 200 graders ugn, 20-25 minuter. Skär upp kakan i avlånga, jämna bitar medan den ännu är ljummen.
Visningar:
2286
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Rabarberkaka recept
Jättegod rabarb..
över 2 månader
Sylvias rabarbe
av ikah
över 2 månader
Rabarberkaka
av Tatiana
över 2 månader
Rabarberkaka me
över 2 månader
Rabarberkaka me
av lennali
över 2 månader
Maya´s smala ra
av SDMaya
över 2 månader