Rabarberkaka med brödtärningar

en eferrätt som man kan använda
bröd som är en dag gamalt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6 port

Ingredienser

ca 750 gr rabarber
1-1/2 dl strösocker
2 dl vatten
1 msk potatismjöl
1/2 msk vaniljsocker
smör eller margarin till formen
6-8 skivor vitt formbröd
10 sötmandlar
2-3 msk smör eller margarin

Gör så här

skjölj och ansa rabarberna skala dem om den är grov skär den i bitar ca 2-3 cm långa
lägg rabarberna i en gryta tillsätt socker och vatten låt sjuda tills rabarberna är knappt mjuk endast några minuter tag grytan från värmen
rör ut potatismjöl i lite kallt vatten rör ner redningen i grytan låt blandningen tjockna den får inte koka smaksätt med vaniljsocker
lägg rabatberkompotten i en eldfast form
kantskär brödskivorna och skär dem i små tärningar
skålla skala mandeln
strö brödtärningar och mandel över rabarberna smält matfettet och häll det över brödtärningarna
grädda rabarberkakan i ugn vid 175 grader i ca 25 min eller tills brödtärningarna är vackert bruna
serveras med vispad grädde eller vaniljsås
lycka till !
Visningar:
649
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Rabarberkaka recept
Jättegod rabarb..
över 2 månader
Fransk sallad m..
av Queenie
över 2 månader
Sylvias rabarbe
av ikah
över 2 månader
Rabarberkaka
av Tatiana
över 2 månader
Rabarberkaka me
över 2 månader
Rabarberkaka me
av lennali
över 2 månader