Rabarberkaka med kanel- och hasselnötssmul

Denna hittade jag på nätet (Från Allt om Mat, nummer 10-11, 2004) för några månader sedan. Provade den på mina kollegor och det var en hit.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12

Ingredienser

Kanel- och hasselnötssmul:
1 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl hasselnötter ( 75 g)
100 g smör

Kaksmet:
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 st ägg
2 1/2 dl gräddfil
5 dl vetemjöl ( 300 g)
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
ca 400 g rabarber

Tillbehör:
vaniljsås (gärna hemmajord)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, kanel och socker i matberedaren. Tillsätt hasselnötterna och kör några sekunder tills nötterna är grovhackade. Tillsätt det kalla smöret i klickar och kör till en grynig massa. Låt stå kallt under tiden kaksmeten görs i ordning.

2. Skölj och ansa rabarbern och skär den i bitar, ca 2 cm långa.

3. Rör smör och socker ljust och pösigt. Tillsätt äggen och rör ytterligare en stund. Rör ner gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna och rör hastigt ner dem i smeten. Bred ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant (26 cm i diameter). Tryck ner rabarberbitarna tätt i smeten.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 30 minuter. Smula sedan nötblandningen över ytan och grädda ytterligare ca 30 minuter eller tills kakan är genomgräddad, känn med sticka. Servera gärna med vaniljsås.
Visningar:
837
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Rabarberkaka recept
Jättegod rabarb..
över 2 månader
Sylvias rabarbe
av ikah
över 2 månader
Rabarberkaka
av Tatiana
över 2 månader
Rabarberkaka me
över 2 månader
Rabarberkaka me
av lennali
över 2 månader
Maya´s smala ra
av SDMaya
över 2 månader