Rabarberkaka med mandelglasyr

Saftig rabarberkaka till kaffe. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten på formen!

Betyg (5 röster)
Rabarberkaka med mandelglasyr

Ingredienser

Mandelglasyr:
100 g smör
75 g mandelspån
1 1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 msk vaniljsocker

Kaksmet:
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl gräddfil
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
ca 400 g rabarber

Gör så här

Ugn: 175 grader.
Börja med mandelglasyren:
Blanda alla ingredienserna, utom vaniljsockret, till mandelglasyren i en kastrull. Låt det sjuda någon minut under omrörning. Ta av kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret.

Skölj och ansa rabarbern. Skär den i bitar, ca 2-3 cm långa.

Kaksmeten:
Rör smör och socker ljust och pösigt. Tillsätt äggen och rör ytterligare en stund. Rör ner gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna och rör hastigt ner dem i smeten. Bred ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Tryck ner rabarberbitarna tätt i smeten.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen 45 minuter. Bred mandelglasyren över ytan och grädda i ytterligare ca 15 minuter. Servera eventuellt vaniljglass eller lättvispad grädde till.
Visningar:
8147
Sparat:
357

LIKNANDE RECEPT

Rabarberkaka recept
Jättegod rabarb..
över 2 månader
Sylvias rabarbe
av ikah
över 2 månader
Rabarberkaka
av Tatiana
över 2 månader
Rabarberkaka me
över 2 månader
Maya´s smala ra
av SDMaya
över 2 månader
Lenas goda raba..
över 2 månader