Rabarberkaka med nötbotten

Smarrigt gott. Svår att motstå.

Betyg (0 röster)
Antal personer
långpanna

Ingredienser

200 g malda nötter
6 ägg
3 dl socker
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Rabarberfromage:
500 gr rabarber
1 ½ dl socker
1 bit Ingefära
Ev 2 tsk gelatinpulver
3 dl vispgrädde

Gör så här

Ugn 200°

Vispa socker och ägg pösigt.
Blanda nötter, vetemjöl och bakpulvret vänd ner i äggsmeten.
Ha upp smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper grädda i ca 15-20 min.
Låt kallna.

Skiva rabarbern i lagom stora bitar. Varva med sockret i en kastrull.
Lägg i ingefärs biten. Låt koka sakta ca 15 min.
Om den är lös blanda i gelatin pulvret. Låt kallna. Ta bort ingefärs biten.
Vispa grädden, blanda med rabarbern. Lägg på fromagen på kakan skär i lagom bitar.
Visningar:
1074
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Rabarberkaka recept
Jättegod rabarb..
över 2 månader
Sylvias rabarbe
av ikah
över 2 månader
Rabarberkaka
av Tatiana
över 2 månader
Rabarberkaka me
över 2 månader
Rabarberkaka me
av lennali
över 2 månader