Rabarberknyten

Rabarber inbakad i "portionsaskar" av smördeg.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 mördegsplattor
200 g rabarber
4-6 msk strösocker
1 krm ingefära
1 msk potatismjöl

Gör så här

Ta fram degplattorna ur paketet en stund innan de skall kavlas.Skölj o skär rabarbern i ca 2 cm långa bitar.Blanda socker,ingefära o potatismjöl med rabarberbitarna.

Kalva ut degplattorna något så att man kan skära varje i två fyrkanter.Lägg i en rågad matsked rabarberblandning på varje fyrkant.Vik upp hörnen o nyp ihop ordentligt över fyllningen.

Grädda i 225 grader ca 15 minuter eller tills bakverken fått fin färg.

Servera dem lätt avsvalnade med vaniljglass.
Visningar:
1667
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Rabarberknyten
av Fin
över 2 månader
Rabarberknyten
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR