Rabarbermarmelad med vanilj

Den är helt underbar. Bjöd på den på jobbet, alla ville ha receptet. Gör så det räcker hela året. Bra ge-bort-present.

Betyg (7 röster)
Antal personer
ca 1,5 lit
Rabarbermarmelad med vanilj

Ingredienser

1 kg rabarber
1 kg strösocker
2 vaniljstänger

Gör så här

Putsa och skär rabarbern i mindre bitar. Snitta vaniljstängerna och ta försiktigt ut fröna med en liten sked.
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt dem koka på svag värme under lock. Rör om då och då så att det inte bränns. Ta av locket när vätskan kokat ur rabarbern, efter ca 20-30 min. Koka ytterligare 40-60 min till marmeladkonsistens. Passa noga och rör om ibland.

Häll upp marmeladen på väl rengjorda varma burkar och förslut genast.

Mums på rostat bröd.
Visningar:
9218
Sparat:
247

LIKNANDE RECEPT

Skorpor med kar
över 2 månader
Rabarbermarmela
över 2 månader
Rabarbermarmela
över 2 månader
Rabarbermarmela
över 2 månader
Rabarbermarmela
av pihal
över 2 månader
Rabarbermarmela
över 2 månader