Rabarberpaj med krämig fyllning

Det söta i fyllningen bryter så gott mot rabarberns syrlighet. Själv tycker jag att vaniljglass är jättegott till!

Betyg (2 röster)
Antal personer
1 paj
Rabarberpaj med krämig fyllning

Ingredienser

Deg:
2 ½ dl vetemjöl
100 g smör
2 msk socker
2 msk kallt vatten

Fyllning:
100 g mandelmassa
400 g rabarber
2 dl creme fraiche
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Detta går lätt som en plätt i matberedaren. Lägg degen kallt att vila i ca 30 min.

2. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Sätt aluminiumfolie runt kanten och nagga bottnen.

3. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 min. 200 grader.

4. Riv mandelmassan. Ansa och skär rabarbern i små bitar.

5. Vispa samman creme fraiche med ägg, socker och vaniljsocker.

6. Fördela mandelmassan i det förgräddade pajskalet och lägg rabarbern ovanpå. Häll smeten över det hela.

7. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills allt har fått fin färg och stelnat. Bjud vispad grädde eller glass till.
Visningar:
7528
Sparat:
147

LIKNANDE RECEPT

Rabarberpaj recept
Kickis knäckiga..
över 2 månader
Rabarberpaj med
av lennali
över 2 månader
Avig rabarberpa
av tisel
över 2 månader
Min goda smulra
av ros
över 2 månader
Gudagod rabarbe..
av FBKBA
över 2 månader
Rabarberpaj
av ros
över 2 månader