Raclette

Schweizisk osträtt!

Betyg (3 röster)
Raclette

Ingredienser

700 g Racletteost, äkta schweizisk lagrad ost.
Till servering:
Kokt potatis
rökt skinka, helst spicke- eller parmaskinka, cornichons eller inlagda gurkor
syltlökar.

Gör så här

Ostarna som tillverkas i gamla träformar, mäter en diameter av ca,25 cm och väger omkring 3,5 kg. Lagringstiden är 5 månader eller mer. Den är ganska dyr men det går också bra med all annan bra smältost, t ex cheddar, emmenthaler eller gruyère. Skär upp osten i halvcentimetertjocka skivor, utan att ta bort skalet. Skivorna skall vara ungefär lika stora som Raclettejärnen. Skala och koka potatisen. Tag upp och låt gurkorna och syltlök rinna av. Hetta upp Raclettejärnet. Arrangera ost och tillbehör runt om.Låt var och en steka sin ost och ta för sig av ingredienserna efter behag. Om man så önskar, kan man steka väl valda möra köttbitar av exempelvis fläsk och lammfilé eller filé av nötkött till Racletten.
Visningar:
23111
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Fyra ostars piz
av Queenie
över 2 månader