Raggmunkar och fläsk

En gammal maträtt som är lika god ännu. Billig att göra.

Betyg (17 röster)
Antal personer
4 st
Raggmunkar och fläsk

Ingredienser

2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 dl mjölk
2 ägg
800 g potatis
stekt fläsk
lingonsylt

Gör så här

Vispa ihop mjöl, slat och mjölken samt äggen till en jämn smet. Skala potatisen och riv den (ej för grovt). Blanda ihop allt i smeten och rör om.

Smält margarin (smör) i en stekpanna och klicka ut så stora laggar du vill ha. Platta ut dem så de blir tunna, de sväller något i pannan. Vill man ha tunnare smet kan man ta bort ett ägg. Stek fläsk eller bacon till. Ett knep är att man steker dem samtidigt som man gräddar raggmunkarna på så sätt får du äta allt medans det är varmt. Riv gärna en morot till.
Lycka till !
Visningar:
8121
Sparat:
287

LIKNANDE RECEPT

Raggmunk med st
över 2 månader
Raggmunk
av ismo10
över 2 månader
Mammas raggmunk
av ros
över 2 månader
Raggmunk i våff
av MrsC
över 2 månader
Raggmunk
över 2 månader
Potatispannkaka..
över 2 månader