Ratatouille (Rattatooj)

Det doftar gott i hela köket...
Servera till lammstek, som pastasås, servera till ris, grillat kött & fisk, som bas i grytor,
gott att doppa gott bröd i med ett glas vin till.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 - 6
Ratatouille (Rattatooj)

Ingredienser

12 tomater eller 2 burkar hela tomater ā 400 gr
2 små aubergine i centimeterstora tärningar
2 - 3 squash i centimeterstora tärningar
4 röda paprikor
4 gula paprikor
6 stora lökar
4 vitlöksklyftor, hackade eller pressade
1 - 2 tsk basilika
1 - 2 tsk timjan
2 lagerblad
Persilja
5 msk olivolja
2 - 3 tsk salt
Grovmald svartpeppar
70 g tomatpuré, valfritt

Gör så här

Hetta upp olivolja i en stor gryta.
Hacka lök och lägg i grytan, koka löken på svag värme. Hacka vitlöken och rör ner i grytan.
Rör hela tiden.

Skär paprikan i små kuber och rör ner i grytan.
Skär tomaterna i ganska stora bitar och rör ner dem i grytan. Skär aubergine och squash i stora kuber och rör ner dem i grytan. Låt det hela småputtra under lock i minst 30 minuter gärna längre.

Rör om då och då. Smaka av. Tillsätt kryddorna + lagerblad. Om du vill ha mer tomatsmak,
tillsätt då tomatpurén.

Koka utan lock så att vätskan kan dunsta. Röran ska bli tjock i konsistensen. Koka sammanlagt ca 1 timme. Smaka av med salt, peppar, kryddor och vitlök. Strö över persilja.
Så gott!

Går alldeles utmärkt att frysa in i lagom stora portioner.
Visningar:
4664
Sparat:
172

LIKNANDE RECEPT

Senaps- och hon
av lennali
över 2 månader
Ratatouille (so..
av maxxess
över 2 månader
Makaronigratäng
av ismo10
över 2 månader
Helstekt fläskf
av MrsC
över 2 månader
Ratatouillegryt
av tina62
över 2 månader
Enkel ratatouil
över 2 månader