Red velvet tårta

Smarrigt.

Betyg (2 röster)
Antal personer
8-10 bitar
Red velvet tårta

Ingredienser

1,7 dl rumsvarmt smör
6 ,5dl mjöl
3 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
5 dl socker
3 stora ägg
1 tsk vaniljsocker
60 g röd hushållsfärg, flytande
3 msk ljumet vatten
2,5 dl mjölk
1 tsk natriumbikarbonat
1 tsk vit vinäger

Fyllning och topping:
1.5 dl rumsvarmt smör
225 g färskost
2,5 dl silad florsocker
1 msk silad vaniljsocker
1 dl hackad valnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra 2 formar, ca 20 cm i dm.
Sila kakao, mjöl, bakpulver, vaniljsocker, sätt åt sidan.
Smör och socker vispas vitt och poröst.
Tillsätt ägg ett i taget.
Tillsätt hushållsfärgen och vatten. rör om.
Tillsätt dem torra ingredienserna och mjölken växelvis avsluta med mjölblandningen.
Rör natriumbikarbonat och vinäger och tillsätt i smeten.
Häll smeten jämnt i formarna.
Grädda i mitten i ca 25-30 min. Låt svalna helt.

Fyllning:
Vispa smöret mjukt och tillsätt färskosten och vispa ihop det, tillsätt florsocker och vaniljsocker, silat. Vispa. Rör ner valnötterna.

Bred fyllningen mellan bottnarna och över hela tårtan.
Visningar:
4193
Sparat:
43

LIKNANDE RECEPT

Tårta recept
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
Tårta á la Ann-
av LEDIVO
över 2 månader
Maräng Tårta..
av Reiko
över 2 månader
Johannas toppen..
över 2 månader
Smörgåstårta me
över 2 månader