Reninnanlår med Getostlasagne

Går att servera i stort sätt vilket kött som helst till lasagnen, men vilt passar väldigt bra.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

800 g - 1 kg reninnanlår (går bra med vilket kött som helst och även kycklingfilé skulle jag tro)

Getostlasagnen:
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
3 msk idealmjöl (går lika bra med vetemjöl)
125 g getost typ chèvre
½ tsk salt
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
150 g färsk spenat
75 g soltorkade tomater i olja
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
250 g färska lasagneplattor
75 g getost att riva

Gör så här

Bryn reninnanlåret i stekpannan så att det får fin färg runt om. Sätt in i 175˚ a nvänd en stektermometer (helst digital). Köttet får inte bli mer än 59˚. Ta ut det ur ugnen och vira in köttet i smörpapper (släpper ut ångan så att köttet inte fortsätter att ”koka”). Skär upp vid serveringen.

Jag brukar inte följa receptet till punkt och pricka när det gäller lasagnen. Så här gör jag:

Hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i smör. Tillsätt spenaten och grovstrimlade tomatbitar. Fräs en kort stund tills spenaten mjuknat något. Salta och peppra. Ställ åt sidan.

Gör en béchamelsås (med samma mängd grädde o mjölk fast jag använder vetemjöl och gör redningen först och späder med grädde o mjölk). Skär getosten i mindre bitar och blanda i. Om såsen blir för tjock har jag i mer mjölk. I en smörjd ugnssäker form börjar jag med lite béchamelsås, därefter lasagneplattor, spenatfräset och béchamelsås igen. Avsluta med lasagneplattor och béchamelsås. Riv getost över och gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.

Jag tar getost i både såsen och överst ”efter behag”. Innebär mycket rikligt.

Rödvinssky

1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
50 g strimlat rökt fläsk/bacon
4 dl rött vin
1½ msk konc kalvfond
1 msk maizenamjöl majsstärkelse och 2 msk vatten
1-2 krm salt
1-2 krm socker
25 g smör (kan uteslutas)

Fräs lök, vitlök och fläsk i en kastrull. När löken mjuknat, tillsätt vin och fond. Koka ihop till hälften och sila över såsen i en ren kastrull.

Rör ut majsstärkelsen i vattnet och red såsen. Smaka av med salt och socker. Klicka i smöret strax före serveringen. Såsen får därefter inte koka. (Jag brukar utesluta smöret, blir ingen större skillnad).

Servera det nystekta köttet med getostlasagnen, rödvinsskyn, förvällda bönor som beströs med stekta fläsktärningar och gratinerad tomat.

Lycka Till!

Marianne
Visningar:
5207
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Prosciuttolinda
av Namnam1
över 2 månader
Getostlasagne
över 2 månader
Getostlasagne m
av Fin
över 2 månader
Spenat och geto
över 2 månader