Reninnanlår med ostronskivling

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1 Reninnanlår (700-1000 g)
1 msk smör
1 tsk timjan
2 dl skållad skalad mandel
400 g ostronskivling
1 msk olivolja
100 g färsk spenat
2 msk balsamvinäger

Till servering: potatis- och palsternackspure

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Bryn köttet runt om i smör. Salta. peppra och tillsätt timjan. Lägg köttet i en ugnsfast form och stick in köttermometern i köttets tjockaste del. Stek i mitten av ugnen tills termometern visar 70 grader. Låt köttet vila ca 5 minuter.

Rosta mandeln i torr stekpanna till den fått fin färg. Ställ den åtsidan så länge. Dela svampen i mindre bitar. Fräs den i olja ca 5 minuter. Tillsätt spenat, madel och vinäger och fräs i ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar. Skär köttet i skivor. Servera med svampblandningen och potatis- och palsternackspuré.

Lyxig fredagsmat med saftigt reninnanlår!
Visningar:
2519
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Babsans thaikyc
av evaldo
över 2 månader
Kinesisk kyckli
över 2 månader
Asiatisk kyckli
av lennali
över 2 månader
Fylld långfrans..
av maxxess
över 2 månader
Unisoppa..
av maxxess
över 2 månader
Oxfile Gordon R
över 2 månader