Renskav & färsk spenat

En mycket god och fyllig gryta/stuvning.

Betyg (2 röster)
Antal personer
2-3

Ingredienser

1 paket renskav
7-8 färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
3 msk kalvfond
ca 10 cm hackad purjolök
1 påse färsk eller 1 paket frusen hel spenat
3 dl grädde
Salt
Ppeppar
Cayennepeppar
Ca 1 msk soya

Gör så här

Stek renskaven ordentligt och krydda med peppar och cayennepeppar efter styrka. Avsluta med lite soja och blanda väl. Lägg över renskaven i en gryta/kastrull, vispa ur pannan med ca 3 dl vatten .
Stek champinjonerna delade i kvartsbitar i smör och pressa i 1 klyfta vitlök och häll över i grytan. Häll i grädden salta, peppra och fonden och kanske lite mer soja.
Låt sjuda ihop i ca 5 minuter innan du blandar ner den hackade spenaten och låter småsjuda en kort stund.
Underbart gott med kokt ris till och då gärna basmati ris.
Visningar:
1196
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Renskav recept
Renskavslåda
av Sara_W
över 2 månader
Renskavsgratäng
av Bombbe
över 2 månader
Renskavsgryta m
över 2 månader
Vilda grytan
över 2 månader
Renskav med pre
över 2 månader
Renskavsgryta m
över 2 månader