Renskav med potatispuré

Den är god

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

480 g renskav
2 st gula lökar
100 g skogssvamp
1 st morot
1 nypa salt
4 krm peppar
1 tsk fond, t ex kalvfond
1,5 dl grädde
salt
peppar
3 dl lingon
kruspersilja
matolja
Potatispuré:
8 st potatisar
4 st jordärtskockor
0,5 msk smör
0,5 dl mjölk
salt

Gör så här

Sätt potatis och jordärtskockor på kokning innan du börjar med renskaven.

Hacka lök, svamp och morot och bryn lätt i en panna. Tillsätt renskaven
och stek ytterligare en kort stund. Slå på grädde och smaksätt med salt,
peppar och buljong. Låt koka i ca 5 minuter. Rör ner lingon och persilja.

Potatispuré:
Skala och dela potatis och jordärtskockor i ungefär lika stora bitar.
Lägg ner i kokande osaltat vatten, koka i ca 20 minuter. Slå av vattnet.
Pressa med en potatispress ner i en skål. Lägg i en klick smör, häll i
mjölk lite i taget och smaksätt med salt. Vispa till en puré.
Visningar:
1553
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Renskav recept
Renskavslåda
av Sara_W
över 2 månader
Örtstekt lammfi..
av ros
över 2 månader
Renskavsgratäng
av Bombbe
över 2 månader
Renskavsgryta m
över 2 månader
Vilda grytan
över 2 månader
Renskav med pre
över 2 månader