Renskav på skånska i mikro

En variant på den klassiska renskavsgrytan.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 paket (ā 240 gr) tinad renskav
4 st medelstora gula lökar
2 msk matfett
3 dl vispgrädde
2 msk skånsk senap
0,5 tsk salt
och några rejäla stänk svartpeppar

Gör så här

1. Skala och finhacka lökarna. Lägg dem med matfettet i en mikrotålig, ganska vid form. Täck över och fräs på full effekt i 5-7 minuter.
2. Fördela renskaven ovanpå löken.
3. Blanda grädde, senap, salt och peppar och häll detta över köttet. Täck över och koka på full effekt i 9-10 minuter. Rör om försiktigt någon gång.

Serveringsförslag
Kokt eller pressad potatis passar bra till. Gröna ärter eller en enkel grönsallad passar också.
Visningar:
731
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Renskav recept
Renskavslåda
av Sara_W
över 2 månader
Renskavsgratäng
av Bombbe
över 2 månader
Renskavsgryta m
över 2 månader
Vilda grytan
över 2 månader
Renskav med pre
över 2 månader
Renskavsgryta m
över 2 månader