Renskavsgryta med äpplen

Detta var en underbar rätt. Man kan även använda sig av älgskav.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Renskavsgryta med äpplen

Ingredienser

1 pkt renskav ca 250 g
1 lök
2 äpplen
1 msk margarin
1 burk kantareller ca 200g
2 dl kaffegrädde
2 msk vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8-10 enbär
persilja

Gör så här

Tina köttet så det går att skära i bitar. Skala lök och äpplen. Riv dem grovt.

Smält fettet och lägg i köttet och bryn det lätt. Tillsätt lök, äpplen och svamp. Låt fräsa några minuter.

Häll på grädde och vatten. Salta och peppra. Tillsätt krossade enbär. Låt småkoka på svag värme i ca 10 min.

Servera rätten med ris och överströdd persilja.
Visningar:
5825
Sparat:
59

LIKNANDE RECEPT

Renskavsgryta recept
Renskavsgryta m..
över 2 månader
Renskav med pre
över 2 månader
Norrlandspizza
av lennali
över 2 månader
Gräddig renskav
av UllisA
över 2 månader
Renskavsgryta
av tezzie
över 2 månader
Renskavsgryta m
över 2 månader