Renskavsgryta med kantareller

En god renskavsgryta är aldrig fel, här med trattkantareller som ger härlig höstig smak!

Betyg (2 röster)
Antal personer
8 st
Renskavsgryta med kantareller

Ingredienser

2 pkt fryst renskav
6 dl buljong (gärna kalv el. viltbuljong)
1 burk lätt creme fraiché
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 dl torkade trattkantareller
1 tsk vinbärgelé
6 krossade enbär
Några droppar soya
Salt
Peppar
Maizenamjöl till redning

Gör så här

Bryn renskaven tills den fått fin färg. Hacka löken + vitlöken fint och häll på, låt allt få bryna ihop! Häll på buljongen, kryddorna, vinbärsgelén, kantarellerna och creme fraichén. Låt allt småputtra ca 20 min. Red av grytan med maizenamjöl & smaka av med salt & peppar.
Visningar:
10271
Sparat:
172

LIKNANDE RECEPT

Renskav med pre
över 2 månader
Renskavsgryta m
över 2 månader
Norrlandspizza
av lennali
över 2 månader
Gräddig renskav
av UllisA
över 2 månader
Renskavsgryta
av tezzie
över 2 månader
Renskavsgryta m
över 2 månader