Renstek

Vilt är gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 kg renstek
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk krossade enbär

Sås:
25 g smör
3 msk mjöl
4 dl sky eller viltfond
2 dl grädde
1 msk rödvinbärsgelé

Gör så här

Sätt ugnen på 125 grader för färskt kött eller 70 grader för fryst kött.

Gnid in salt, peppar och enbär i köttet. Lägg det direkt i en ugnssäker form. Sätt in termometern. Stek köttet i nedre delen av ugnen, tills termometern visar på 77 grader.

Låt svalna något och skär sedan i tunna skivor. Koka samman alla ingredienserna till såsen i en kastrull och servera till köttet. Kokt potatis och lättkokta grönsaker är gott till.
Visningar:
10343
Sparat:
53

LIKNANDE RECEPT

Ranch rullar
av AmandaN
över 2 månader
Norrlandsrulle
av lennali
över 2 månader
Maud Olofssons
av lennali
över 2 månader
Rensteksrulle
av MrsC
över 2 månader
Tunnbrödsrullar
av MrsC
över 2 månader
Tunnbrödrulle m
över 2 månader