Revben i gryta

En favoriträtt från min barndom. Så här lagar jag rätten - mamma kanske gjorde på något annat sätt?

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg tjockskurna revben
3 gula lökar
1 - 2 msk smör
1 msk soya
salt
vitpeppar
Vatten
1 påse torkade plommon
Ev redning

Gör så här

Skär revbenen i portionsbitar. Skala och klyfta löken. Bryn alltihopa i smör i en gryta. Salta, peppra och lägg till soya för färgens skull. Tillsätt de torkade plommonen. Häll på vatten tills det precis täcker revbenen och låt puttra ca 1 timme. Red av kokskyn (t ex med majzenaredning) om du vill ha den simmig.
Visningar:
1934
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader