Revben med vitkålsgryta

En alltid lika omtyckt klassiker; kryddiga revben som serveras med en underbart mjuk vitkålsgryta.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg revben

Glasering:
4 msk tomatpuré
3 msk honung
2 msk olja
Salt
Peppar
1 krm kajennpeppar

Vitkålsgryta:
1 vitkålshuvud
100 g bacon
1 stor gul lök
Salt
Peppar
2 dl öl
3 msk crème fraiche

Gör så här

Dela revbenen i 8 delar. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en plåt med aluminiumfolie.

Glasering: Blanda ihop tomatpuré, honung, olja, salt, peppar och kajennpeppar. Pensla revbenen runt om med blandningen och lägg dem på en bakplåt. Ställ in plåten i varm ugn och stek i 45 minuter. Vänd revbenen efter 20 minuter.

Vitkålsgryta: Ansa vitkålen och skär den i fjärdedelar. Ta bort stjälkfästet. Strimla vitkålen fint. Skölj av och låt den rinna av väl.

Skär baconet i strimlor och bryn på svag värme i en stekpanna. Skala och hacka löken fint. Blanda löken med baconet. Tillsätt den strimlade vitlöken. Krydda med salt och peppar. Täck över med lock och låt det brynas på medelvärme i 10 minuter.

Tillsätt ölen till vitkålen. Blanda ner crème fraiche och låt det sjuda ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera genast.
Visningar:
1752
Sparat:
42

LIKNANDE RECEPT

Vitkålsgryta recept
Turkisk vitkåls..
av Yazzi
över 2 månader
Vitkålsgryta
över 2 månader
Orientalisk ski..
av Mistys
över 2 månader
Färs- och vitkå
över 2 månader
Vitkålsgryta
av tlrik
över 2 månader
Vitkålsgryta me
av Emma2
över 2 månader