Revbensspjäll, de bästa

Skall marinera i 5-6 timmar, eller gör dagen innan.
Ett gammalt och ofta använt recept som räcker för 4-6 personer.
Är ett i raden av mina bästa recept.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4-6
Revbensspjäll, de bästa

Ingredienser

1½-2 kg tjocka revben
3 dl japansk soja
3 msk färsk riven ingefära
Salt
Peppar

BBQ-sås:
½ dl chilisås
4 finhackade vitlöksklyftor
½ dl japansk soja
½ dl rödvinsvinäger
1 msk fransk senap
2 msk mörk sirap
½ tsk tabasco
1 tsk worcestersås
2 tsk torkad pulvriserad timjam

Gör så här

Gnid in spjällen med salt och peppar samt ingefäran. Häll över sojan och låt spjällen marinera i minst 5-6 timmar, men gärna i ett dygn.
Blanda samman alla ingredienserna till BBQ-såsen.

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg spjällen på galler med en långpanna inunder. Pensla dem ordentligt med BBQ-såsen.

Sätt in spjällen i ugnen och pensla dem ofta med såsen, tills den tar slut. Låt spjällen steka i ugnen tills de är helt genomstekta, det brukar ta ca 1 timme och 15 minuter.

Sätt in spjällen i ugnen på grill stax innan servering, så de får en fin yta.

Servera med kokt potatis och rödkål. Eller klyftpotatis och en god sallad. Samt givetvis med en god sås. (kolla mina sås-recept).

Lycka till
Visningar:
6791
Sparat:
106

LIKNANDE RECEPT

Revbensspjäll recept
Grillade revben..
av gummsen
över 2 månader
Marinerade spar
över 2 månader
Honungsglaserad
av Kicki8
över 2 månader
Riktigt kladdig..
av MrsC
över 2 månader
Rödkål
av MrsC
över 2 månader
Thailändska rev
av evaldo
över 2 månader