Revbensspjäll tunna

Söta mjälla och smakrika

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 personer

Ingredienser

2 kg tunna revbensspjäll
c:a 4 cm färsk ingefära
6-8 vitlöksklyftor
3/4 sesamolja
1 dl japansk soja
1 dl sweet chilisås
1 dl mörk sirap
Salladslök till garnering
Sesamfrön till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skär bort ev. hinnor från benen. Skär mitt i köttet mellan varje revben och lägg dem styckvis i en långpanna med höga kanter. Blir det trångt, fördela benen och såsen i 2 långpannor.
3. Skala ingefäran och skär i bitar. Skala vitlöken och skär i grova bitar. Mixa detta i en matberedare tillsammans med sesamoljan. Tillsätt soja, sweet chilisås och sirap. Blanda väl.
4. Häll marinaden över de delade spjällen. Tillaga mitt i ugnen i c:a 45 minuter. Ös då och då och vänd spjällen efter 30 minuter.Låt stå inne i 100 grader c:a 1 timme.
5. Garnera med sesamfrön och hackad salladslök. Perfekt plockmat men passar också som huvudrått.
Visningar:
3883
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Revbensspjäll recept
Grillade revben..
av gummsen
över 2 månader
Marinerade spar
över 2 månader
Honungsglaserad
av Kicki8
över 2 månader
Riktigt kladdig..
av MrsC
över 2 månader
Rödkål
av MrsC
över 2 månader
Thailändska rev
av evaldo
över 2 månader