Richards Currysås

När min yngste pojk arbetade som kock på Stenabåtarna i Göteborg serverades denna underbara sås till kokt torsk. Hemma har han gjort den till kokt kyckling och den är underbar
även till frikadeller av alla slag. Han berättade att personalen åt sås med bara bröd till, de tyckte så mycket om den.

Betyg (14 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

½ lök finhakad
1 tsk gurkmeja
1 krm Cayennepeppar
1 tsk malen ingefära
3-4 tsk curry (valfri styrka)
½ röd paprika (mycket finhackad)
5 dl grädde (eller 2 dl grädde och 3 dl mjölk)
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vatten om det behövs späds.

Gör så här

Fräs lök ihop med kryddorna ett par minuter,sen lägg i paprikan så att den också får fräsa med en stund.
Blanda i grädde, eller 2 dl grädde och 3 dl mjölk om du vill ha ett smalare allternativ.
Sänk värmen så att den bara småkokar, RÖR OFTA så att den inte bräns i botten. Låt den småkoka tills paprikan har smält, ca 45 min.
Red såsen om det behövs.
Visningar:
3678
Sparat:
234

LIKNANDE RECEPT

Currysås recept
Chicken nuggets..
över 2 månader
Kött fondue med..
över 2 månader
Kycklinggryta m
över 2 månader
Kyckling med sm
över 2 månader
Jättegod kyckli
av UllaC
över 2 månader
Kykling i curry..
över 2 månader