Ricottabollar

Passar perfekt till pasta eller kött som tillbehör. Inte det nyttigaste kanske men mycket gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

125 g ricotta
1 st ägg
0.25 dl vetemjöl
0.5 dl riven parmesanost
1.5 msk finhackad persilja
0.25 tsk salt
0.5 krm peppar
1-2 dl ströbröd
smör eller olivolja
finhackad persilja

Gör så här

1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa hastigt upp äggvitorna i en skål.

2. Rör ihop ricotta, äggulor, mjöl, parmesan, persilja, salt och peppar till en jämn smet i en annan skål.

3. Forma sexton bollar med händerna och lägg dem på ett fat.

4. Häll upp ströbrödet på ett annat fat.

5. Lägg med en sked ner en ricottaboll i äggvitan och lyft med hjälp av två skedar över bollen till fatet med ströbröd. Ös över ströbröd så att ricottabollen täcks runtom. Upprepa proceduren med resten av bollarna.

6. Stek ricottabollarna i smör eller olivolja i en stekpanna. Skaka pannan försiktigt då och då och låt bollarna eftersteka på svag värme tills de är gyllenbruna.

7. Strö över persilja och servera direkt.
Visningar:
1000
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR