Ricottakräm med mango

En dessert som är mycket snabb att tillaga. Mango och ricotta är en sensationell smakkombination. Konsistensen är len och mjuk.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Ricottakräm med mango

Ingredienser

400 g ricottaost
2 färska mango
1 dl vispgrädde
2 - 3 msk honung

Garnering:
1 färsk mango
4 kex av valfri sort

Gör så här

Dela två mangofrukter på mitten och gröp ur fruktköttet. Lägg mangons fruktkött i en mixer och mixa till en puré.

Vispa grädden hårt. Blanda ricottaosten och vispgrädden till en jämn smet. Smaka av med honung och blanda smeten till den konsistens och sötma som önskas.

Rör ner mangopurén och blanda väl.

Portionera upp ricotta- och mangokrämen i portionsglas. Tärna fruktköttet av den återstående mangon och lägg ett par tärningar ovanpå varje portion.

Halvera kexen om de är stora. Garnera varje portion med kexen. Servera genast.

Ricotta- och mangoblandningen kan förberedas men portionera inte upp den i glasen förrän precis innan servering. Osten kan vätska sig om den får stå för länge.
Visningar:
4494
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Citronkaka med
av Fin
över 2 månader
Ricottadessert
av Queenie
över 2 månader
Ricotta- och va
av Queenie
över 2 månader
Grillade päron
av Queenie
över 2 månader
Ricottakräm med
av Fin
över 2 månader
Vaniljplättar m
över 2 månader