Rimbobullar

Goda bullar

Betyg (1 röst)
Antal personer
25 stycken

Ingredienser

25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat margarin eller smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g margarin eller smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Pensling:
Ägg

Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten

Gör så här

Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst.
Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg.
Kavla ut den till en stor fyrkant 40 x 40 cm på en mjölad arbetsbänk.
Skär den i fyrkanter 8 x 8 cm
Rör samman ingredienserna till fyllningen. Fördela lite av den mitt på fyrkanterna.
Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen. Lägg bröden i veckade pappersformar. Ställ dem på plåtar.
Låt dem jäsa övertäckta ca 2 tim i rumstemperatur.
Pensla bröden med uppvispat ägg
Grädda dem mitt i ugnen i 260 graders varm ugn 5-8 min
Låt bröden kallna utan bakduk på galler. Glasera bröden med florsockerglasyr strax innan de ska serveras
Visningar:
2345
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Rimbobullar recept
Mormor Idas Rim..
av imse
över 2 månader
Rimbobullar
över 2 månader