Rimmad bog med lök- och äppelfräs

Alla ingredienserna går att skära i små tärningar och stekas till en pyttipanna.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

3-4 potatisar
1 gul lök
2 syrliga äpplen
1 msk flytande matfett
200-250 g mager rimmad fläskbog i skivor
Salt
Peppar
ev. hackad persilja

Gör så här

Skala och skiva potatis och lök. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor.
Stek potatis och lök i hälften av matfettet i en stekpanna på ganska svag värme. Lägg i äppelklyftorna och låt allt steka mjukt. Ta upp fräset och håll det varmt.
Stek bogskivorna i resten av matfettet på lite starkare värme. 2-3 minuter per sida. Lägg tillbaka fräset. Salta och peppra och strö ev. över hackad persilja. Servera med en råkostsallad.
Visningar:
4460
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Äppelfräs recept
Karré med äppel..
av
över 2 månader
Äppelfras
av lennali
över 2 månader
Boudin Noir
över 2 månader
Fiskfilé med äp
över 2 månader
Äppelfras i gla
av amirene
över 2 månader
Svensk tarte fl
av pihal
över 2 månader