Rimmad ripbröst med potatissallad

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Saltlake, 5 %
½ l vatten
25 g salt

4 urbenade ripbröst
16-20 små runda potatisar
1 paket bacon
2 tomater
1 rödlök
2 salladslökar
½ msk kapris
½ ask ruccolasallad

Vinegrette:
2 msk vinäger
2 msk vatten
2 msk olja
1 msk grov dijonsenap
salt
peppar

Gör så här

1. Lägg ripbrösten i saltlaken ca 4 timmar.

2. Sätt ugnen på 100° och rulla in brösten i folie som en smällkaramell. Stek brösten i ugnen tills innertemperaturen är 58° och låt vila 5 minuter. Ta bort folien och skär i tunna diagonala skivor.

3. Gör under tiden potatissalladen.Tvätta och koka potatisen.

4. Skär baconet i mindre bitar och knapperstek det. Häll bort fettet.

5. Dela potatisen mitt i tu, skala och kärna ur tomaterna, finhacka tomatköttet och rödlöken, skiva salladslöken. Blanda ihop potatis, rödlök, salladslök, kapris och hälften av baconet.

6. Blanda ingredienserna till vinegretten och häll den över potatissalladen.

7. Lägg ut ripskivorna på tallriken och lägg en klick av potatissalladen ovanpå.Toppa med ruccolasallad och strö över resten av baconet.
Visningar:
3295
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Potatissallad recept
Supergod potati..
över 2 månader
Färskpotatissal
över 2 månader
Fläskfilé med p..
av ros
över 2 månader
Fransk potatiss
över 2 månader
Grillad Lax med..
över 2 månader
Rolands goda ka..
över 2 månader