Ripa med blåbärssås

Passar mckt bra med vin Serrata Belguardo (nr 22955)

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 st urbenade ripor
Smör till stekning

Blåbärssås:
5 dl frysta blåbär
2 msk socker
1 dl marsalavin (halvtorr)
4 dl grädde
salt
svartpeppar

Brysselkål:
200 gr brysselkål
2 msk smör
1 msk socker
1 tsk salt

Puylinser:
200 g puylinser
½ liter kycklingbuljong
4 kvistar busktimjan
½ lök
3 klyftor vitlök

Svartrötter:
8 smala svartrötter
1 citron

Gör så här

Puylinser:
1.Koka linserna med ½ lök, vitlök, timjan och hönsbuljong tills de är mjuka men har lite tuggmotstånd.
2.Sila av linserna och spara buljongen.
3.Kyl linserna.

Ripa:
1. Krydda med salt och peppar och bryn dem hastigt i en varm stekpanna med smör.
2. Efterstek riporna i ugnen 15 - 20 minuter på 175°.

Svartrötter:
1.Skalas noga och läggs direkt i vatten med citronjuice.
2.Kokas sedan i samma buljong som linserna till de är helt mjuka.

Blåbärssås:
1. Ställ en kastrull på spisen och låt den bli het. Spräng de frysta blåbären i kastrullen. Tänk på att använda en gammal kastrull eller en där blåbärsfärgen inte fastnar. Finns det inga sådana alternativ kan du köra blåbären i en mixer innan så slipper du få märken av blåbären i kastrullen.
2. Tillsätt sockret, marsalan och grädden. Låt såsen koka ihop till simmig konsistens, smaka av med salt och peppar och sila såsen.

Brysselkål:
1.Koka brysselkålen i lättsaltat vatten i 5 minuter.
2. Kyl av kålen snabbt i ett isbad och låt den sedan torka på hushållspapper.
3. Halvera kålen och bryn den i en stekpanna med smör, socker och salt.
Visningar:
2418
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Blåbärssås recept
Vaniljyoghurt- ..
av ros
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Tobleroneparfai
över 2 månader
Hasses födelsed
av zonale
över 2 månader
Kronans kaka me
av ros
över 2 månader