Ris- och räklåda

Bjuder ofta på detta.

Betyg (5 röster)
Antal personer
4-6
Ris- och räklåda

Ingredienser

Minst 500 g oskalade räkor
1 - 1½ burk tonfisk
2½ dl ketchup
2½ dl majonnäs
1 hackad gul lök
1 köttbuljongtärning
ris
Ev 5 msk grädde

Garnering:
4-6 hårdkokta ägg
1 knippa dill

Gör så här

Mät upp ris för det antal personer rätten lagas till.
Koka riset i köttbuljongen.
Lägg det i en form där det får kallna.
Skala räkorna.
Blanda majonnäs, ketchup, tonfisk och lök till en sås.
Blir den för tjock kan den spädas med grädde.
Bred ut såsen ovanpå riset.
Garnera med räkorna, de skivade äggen och dillkvistar.
Servera med bröd och en sallad
Visningar:
5984
Sparat:
117

LIKNANDE RECEPT

Räklåda
av tina62
över 2 månader
Ägg och räklåda
över 2 månader
Varm förrätt me
över 2 månader
Räklåda
av bysgun
över 2 månader
Knaprig räklåda
av marie_k
över 2 månader
Räklåda
av Lena
över 2 månader