Ris- och skinkgratäng

Otroligt lättlagad och med liten arbetsinsats!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 dl ris
5 dl vatten
1/2 lök
1 msk olja
1 buljongtärning
1 burk konserverad sparris
20 skivor rökt skinka
1 1/2 dl grädde
1/2 dl chilisås
1,5 dl lättmajonäs
gratängost efter tycke och smak

Gör så här

Hacka löken fint. Fräs i olja/smöret. Häll på vattnet och buljongtärningen.Låt koka upp. Tillsätt riset och koka knappt 20 minuter. Under tiden riset kokar gör du såsen; Vispa grädden, blanda med chilisås och lättmajonäs. När riset är färdigt lägger du det i en smord ugnsfast form. Rulla in 2-3 sparrisbitar i varsin skinkskiva och lägg rullarna ovanpå riset. Häll såsen på och till sist osten. gratinera i 225 graders ugn i cirka 20 minuter.Servera med krispig sallad !
Visningar:
4952
Sparat:
48

LIKNANDE RECEPT

Skinkgratäng recept
Evas goda skink..
över 2 månader
Squash och skin
av MrsC
över 2 månader
Skinkgratäng me
av lennali
över 2 månader
Skinkgratäng me
av Lilloo
över 2 månader
Bröd och skinkg
över 2 månader
Ost och skinkgr
av mili
över 2 månader