RIS o FLÄSKFILE´

Mycket god maträtt som passar utmärkt för familjens lördags-myskväll. passar även bra att bjuda vänner på.
mättsamt/gott och kryddigt!

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

1 gurka
4,5 dl ris
25 g margarin
1 vitlöksbröd
1 fläskfile
1 påse Grill-marinad
2 kvistar persilja

sås:
1 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
1 kalvbuljong
1 tsk soja

Gör så här

1. marinera fläskfilen 1-2 timmar innan den skall stekas.

2. sätt på ugnen för vitlöksbrödet (följ anvisningarna på paketet)

3. värm upp lite vatten i en kastrull och häll i riset.

4. stek nu hela fläskfilen under låg värme. när den har fått fin
färg så skär ett snitt i den för o kontrollera att den är genomstekt.
(diska inte stekpannan då skyn sedan skall användas)

5. skär köttet i 1cm tjocka strimlor. häll snyggt upp ris och köttbitarna på tallrikorna.

6. skär gurkan i 1cm tjocka strimlor och lägg på sidan av tallrikarna tillsammans med vitlöksbrödet.

sås: häll 1dl matlagningsgrädde i stekpannan du nyligen använt till köttet, vispa ner kalvbuljongen och 2 pressade vitlöks-klyftor samt en tsk soja. värm upp såsen tills den
fått lagom tjocklek och strö sedan över såsen på riset och litegrann på köttbitarna.

7. sist men inte minst fin-hackar du persiljan och strör försiktigt över persiljan på riset och om du vill även köttet.
Visningar:
3961
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

FLÄSKFILE´ recept
Fläskfilé´O`Por..
av look
över 2 månader
Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader