Rischoklad

Lågt GI. Gott som julgodis.

Betyg (0 röster)
Antal personer
65 st

Ingredienser

12 dl puffat rostat ris - Vårgårda
200 g mörk eller ljus blockchoklad
lite olja (ungefär 1 msk olja per 200 g choklad)

Gör så här

Smält choklad och olja i vattenbad (se bild nedan) eller smält i mikron. Rör om till en jämn smet.
Rör ner riset, lite i taget. Se till att allt ris täcks av choklad. Rör ner så mycket ris att all choklad sugs upp i botten. Det går åt ganska mycket ris.
Klicka ut på smörpapper och låt stelna. Förvara svalt.

Värm vatten i en kastrull. I kastrullen låter du en metallbunke flyta. Det viktiga är att vattenångan får inte komma i kontakt med chokladen för då blir den kornig. Låt chokladen smälta. Blanda den smälta choklad med riset.
Visningar:
2334
Sparat:
44

LIKNANDE RECEPT

Rischoklad recept
Julgodis-rischo..
över 2 månader
Ljus chokladpud
av Bodil56
över 2 månader
Chokladpåskgodi
av Bodil56
över 2 månader
rischoklad
över 2 månader
Rischoklad
över 2 månader
Ullas Rischokla
av umen
över 2 månader