Risgrynsgröt

Att krydda gröten med kardemumma kan jag inte vara utan. Det blir en friskare smak och mindre sött. Det har alltid varit så i vår släkt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

6 dl vatten
3 dl rundkornigt ris

Ŋ tsk salt
7 dl mjölk
1 kanelstång
3 dl grädde

Ca 3 msk socker
Ca 2 varv med kardemumma kvarnen

Gör så här

Koka upp vattnet och häll i grynen, sätt plattan på 1:an.
Koka tills vattnet kokat in. Salta, häll på mjölken och lägg i kanelstången.
Fyll på med grädden när gröten kokat en stund.
Gröten ska koka i minst 1 timme.
Rör om då och då, för den kan fastna lätt i botten. Späd med mera mjölk om det skulle behövas.

När gröten är tjock och riskornen känns mjuka tar man av grytan från plattan. Rör i socker till lagom sötma och ta sist i kardemumman ( inte så mycket att det tar över i smaken) rör om och smaka av.
Visningar:
1735
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Risgrynsgröt recept
Risgrynsgröt i ..
av ros
över 2 månader
Ris ā la Malta
över 2 månader
Fiskpudding med
över 2 månader
Saffranspannkak
över 2 månader
Risgrynsgröt me
av MrsC
över 2 månader
Falska kåldolma
av MrsC
över 2 månader