Risgrynskaka med bär och grädde

Använd överbliven risgrynsgröt och gör en god dessert eller varför inte servera som en juldessert till julbordet. Risgrynskakan kan också lagas i en stor vid form. Öka då gräddningstiden med 10-15 minuter.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Risgrynskaka med bär och grädde

Ingredienser

2 ägg
5 dl risgrynsgröt
1/2 dl grädde
1/2 dl russin
1/2 dl hackad mandel
rivet skal av 1/2 apelsin

Servering:
200 g tinade jordgubbar
1 dl vispad grädde

Gör så här

Ugn: 225 grader.
Vispa upp äggen och blanda med gröten. Rör i grädde, russin, mandel och apelsinskal.
Fördela smeten i smorda portionsformar och grädda i 20 minuter. Servera med bär och grädde.
Visningar:
5773
Sparat:
104

LIKNANDE RECEPT

Risgrynskaka me
av lennali
över 2 månader